Workshops


Omdat ik voor 2014 echt bijna dagelijks viltte heb ik veel ervaring om tot een goed vilt resultaat te kunnen komen. Mijn kennis deel ik graag met anderen tijdens een persoonlijke of groeps workshop. Mijn atelier aan huis zal voorjaar / zomer 2021 aangepast gaan worden en hopelijk zeer snel daarna ook weer te gebruiken zijn. Zolang zal er gekeken worden naar een andere oplossing , heb nog wel andere locaties achter de hand. Nat vilten is wolvezels uitleggen op bepaalde manier en die natmaken met water en zeep. Door daarna te wrijven gaan de wolvezels krimpen. En zo ontstaat vilt. Bij droogvilten gaan we ook zorgen dat de wolvezels in elkaar gaan haken zodat het compacter word, dit doen we niet met water en zeep, maar met viltnaalden. Dat zijn naalden met weerhaakjes. Ik leg uit hoede technieken werken en de verschillen tussen de diverse wol soorten en hoe de wol verwerkt is. Wat kun je komen maken?
  1. Leren natvilten in platte vlak : leer bijvoorbeeld een sjaal of lap te vilten.
  2. Natvilten om een mal: maak je eigen sloffen naadlooos gevilt om een mal heen of een tas of gewoon klein beginnend theelichtjes/ vaasje
  3. 3d vilten: maak een bal, sculptuur, sieraad (ring)
  4. Koorden vilten: leer hoe je uit lontwol koorden vilt, die je kunt gebruiken als ketting
  5. Droogvilten: diertjes, seizoentafel poppetjes.
  6. Wol wikkelen: feetjes
Er is echt heel veel mogelijk. Ik heb ook grote collectie houten blockstamps uit india, waarmee we ook kunnen blockprinten op textiel. Ik heb daar in India ook geleerd hoe shibori en batik techniek werkt.